Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
Norwegia?
2 tygodnie w robocie i na 2 tygodnie do kraju, tylko taki układ.
Gdyby system rotacyjny pracy był np.w Niemczech to szybciutko prawie wszyscy opuściliby tą dołującą krainę.
Kraj prostaków, ksenofobi, rasizmu, cywilizacyjne dno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:15  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów

()
Stały Bywalec
Po przeczytaniu art. mozna by rzec,iz na kuli ziemskiej sa tylko cztety panstwa, w ktorych sie porownuje standard zycia.. sa to: "Norwegia ,Polska,Islandia i Szwajcaria" aaa.. gdzie jest slynny bogaty Dubaj....??? gdzie znudzonym szejkom nudzą sie angielki ,ktore sa palone na pustyni... gdzie niewinni ludzie (europejczycy) zostają oskarzeni pomówieniami są zamykani niewinnie w więzieniach,oraz są poddawani strasznym torturom..
Bogate Emiraty- Dubaj... do reszty krajòw ,to jest. ... kraj...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów

(pozytywnazołza)
Stały Bywalec
Quad napisał:
Ukraińcy najechali na Polskę! Jednak większości to był ich przystanek, lecz wciąż Marzą o ,Zachodzie’ niektórzy z nich już układają sobie Życie w Niemczech, Holandii a Polskę TYLKO Wspominają!!
TO WYJEDZ RAZEM Z NIMI WSZYSTKIMI ,GDZIE PIEPRZ ROŚNIE..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Dziś świat polityki i mediów zdominowali liberałowie, dla nich liczą się tylko myślący podobnie. Jeśli ktoś myśli inaczej to dna nich jest populista a nawet faszysta. Populizm to obiecywanie tego co jest nie możliwe do zrealizowania. Cały zachodni świat zaczyna podobnie przez to wyglądać, garstka ultrabogaczy, zanikająca średnia klasa i zwykli ludzie w tym inteligencja, którzy musza ciężko charować by zaspokoić codzienne potrzeby. Jeszcze nie tak dawno w wielu krajach facet był w stanie utrzymać niepracująca żonę i kilkoro dzieci, dziś musi dwoje pracować by zarobić na to samo. Jaki rozwój, jaki dobrobyt? To nie jest narzekanie, po prostu niektórzy nie lubią być perfidnie oszukiwani.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Natalia daria
(Natalia daria)
Wiking
ad wolanski,

strajki są wszędzie, patrz: żółte kamizelki albo ostatnie strajki w Chile. chodzi bardziej o to, co te strajki pokazują. u nas nie ma państwa dobrobytu, i nie ma instytucji, które dbają o prawa człowieka. i nie chodzi tylko o to jak się u nas żyje ludziom np. niepełnosprawnym albo starszym i chorym. idziesz na marsz równości? może lepiej nie idź, bo zarobisz. w jakikolwiek sposób odstajesz od reszty społeczeństwa? no to siedź cicho i się nie oddzywaj i pozwalaj żeby inni Tobą pomiatali. chcesz porozmawiać z dzieckiem o seksie? pójdziesz do więzienia. ktoś ukradł Ci dowód i wziął kredyt na Twoje nazwisko? no to radź sobie sam.

u nas jest tyle do zrobienia, a najsmutniejsze jest, jak sami sobie podkładamy kłody pod nogi i głosujemy na populistów, którzy chcą żebyśmy im uwierzyli, że jesteśmy biednymi, godnymi pożałowania sierotkami, które zasługują na nie więcej niż na pińcet zeta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Natalia ...ty już nie pij.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Natalia przeczytaj definicje populizmu, póki PiS realizuje to co obiecał to nie są populistami, to nie Samoobrona. 500zl w Polsce to jak 4500nok w Norwegi (polska jest 4x tańsza) wiec to nie jest mało. Ja jak odwiedzam Polskę biedy nie widzę a wielu powodzi się o wiele lepiej niż nam tu w Norwegi, ale wiem ze jeszcze są rejony polski gdzie ludzie sobie nie radzą... Państwa „tolerancyjne” armatkami wodnymi rozprawiają się z protestującymi a u nas każdy może bez problemu protestować. Zalecam mniej tvnu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Natalia daria
(Natalia daria)
Wiking
Xx1,

Ok, absolutnie się zgadzam z tym co piszesz o nierównościach społecznych, zanikającej klasie średniej i tym, że cała masa ludzi tyra na garstkę bogaczy. tylko, że to jest problem globalny i jeden mały 70-letni prezes się z tym nie upora.

piszesz też " Jeszcze nie tak dawno w wielu krajach facet był w stanie utrzymać niepracująca żonę i kilkoro dzieci, "

znam biegle 3 języki, uwielbiam sobie stawiać w życiu cele i nie wyobrażam sobie spędzić życia wiecznie siedząc u męża na garnuszku

poczytaj sobie może co norweskie media piszą o Polsce (najlepsze jest jak piszą o "wolności" w polskiej publicznej telewizji): www.nrk.no/nyheter/polen-1.12878559

w zeszłym roku mieszkałam w Czechach, i uwierz mi, nawet Czesi już się śmieją z Polaków

to, co pisałam w ostatnim poście o braku w Polsce instytucji, które bronią prawa człowieka to jest właściwie wynik mojej rozmowy ze znajomym norwegiem, w sumie bardziej jego cytowałam

obecnie mieszkam w Warszawie (łacznie prawie 10 lat) i wiesz co, mam dosyć tych ciągłych protestów, fajnie by było jakby można wrócić do normalności. to nieprawda, że Warszawie nie zależy na tym kto rządzi, bardzo nieprawda. i nieprawda też, że tu jest lepiej, zarabia się tyle samo co w innych dużych miastach w Pl, a koszty utrzymania są dużo większe.

dziękuję za wspaniałą dyskusję, nie będę miej pić, życzę miłego dalszego oglądania tvp, tv trwam, słuchania radia maryja i czytania gazety polskiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Teraz rozumiem twoje skąd twoje poglądy cała moja rodzina mieszkająca w Warszawie ma podobne, co do ich zarobków i ich znajomych to wstydzę się mówić przy nich o swoich, nie są głupi i wiedza ze wszystko mnoży się przez 3 lub 4. Warszawa daje możliwości ambitnym ludziom i tu rząd nie ma nic do rzeczy, poza tym ze przedsiębiorcy narzekają na podatki, ale podatki są wszędzie.
Gdyby mąż cię utrzymywał nauczyła byś się może ponad 10 języków gdybys chciała, ja doszedłem do 5 obcych, ale mając rodzine muszę być skupiony na zarabianiu pieniędzy wiec niedość ze nie mam czasu uczyć się nowych języków to powoli zapominam te, których nie używałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
334 Posty

(cham)
Stały Bywalec
Czasami dobrze jest czegos nowego sie nauczyc.
Np. to ze Polska jest cztery razy tansza. Znaczy to, ze w Polsce za srednia pensje, kupisz cztery razy wiecej niz za srednia pensje w Norwegi. No i juz mamy wniosek, ze w Polsce sie lepiej zyje.
Bo tak powiedzial Pissss.
Ambicja kazdego prawdziwegi Polaka patrioty jest utrzymac zone. Najlepiej swoja ...... bo sama sobie przeciez nie poradzi. Baba to baba. Od zarani tak bylo a my jestesmy wierni tradycji!!!!!!!
I tak nam dopomoz................ktokolwiek a najlepiej ksiadz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok