Xx1,
Ok, absolutnie się zgadzam z tym co piszesz o nierównościach społecznych, zanikającej klasie średniej i tym, że cała masa ludzi tyra na garstkę bogaczy. tylko, że to jest problem globalny i jeden mały 70-letni prezes się z tym nie upora.
piszesz też " Jeszcze nie tak dawno w wielu krajach facet był w stanie utrzymać niepracująca żonę i kilkoro dzieci, "
znam biegle 3 języki, uwielbiam sobie stawiać w życiu cele i nie wyobrażam sobie spędzić życia wiecznie siedząc u męża na garnuszku
poczytaj sobie może co norweskie media piszą o Polsce (najlepsze jest jak piszą o "wolności" w polskiej publicznej telewizji):
www.nrk.no/nyheter/polen-1.12878559
w zeszłym roku mieszkałam w Czechach, i uwierz mi, nawet Czesi już się śmieją z Polaków
to, co pisałam w ostatnim poście o braku w Polsce instytucji, które bronią prawa człowieka to jest właściwie wynik mojej rozmowy ze znajomym norwegiem, w sumie bardziej jego cytowałam
obecnie mieszkam w Warszawie (łacznie prawie 10 lat) i wiesz co, mam dosyć tych ciągłych protestów, fajnie by było jakby można wrócić do normalności. to nieprawda, że Warszawie nie zależy na tym kto rządzi, bardzo nieprawda. i nieprawda też, że tu jest lepiej, zarabia się tyle samo co w innych dużych miastach w Pl, a koszty utrzymania są dużo większe.
dziękuję za wspaniałą dyskusję, nie będę miej pić, życzę miłego dalszego oglądania tvp, tv trwam, słuchania radia maryja i czytania gazety polskiej.